6 Haziran 2019 Perşembe

Atatürk "Hocaları Toptan Kaldırmadıkça Hiçbir İş Yapamayız" Dedi Yalanı


Fotoğrafta gördüğünüz gibi Kazım Karabekir'in hatıralarında yer alan bu anı da güya Atatürk "Hocaları toptan kaldırmadıkça hiçbir iş yapamayız" demiş. Bu yalana cevap vermeden önce şunu söyleyeyim: Karabekir'in Atatürk ve Din konusundaki hatıraları yalandır. (1) (2) Sitemde Karabekir'in hatıraları ile ilgili yazılarım da mevcut (3) (4) bu yazılarıma bakabilirsiniz. Hepiniz biliyorsunuz ki Karabekir ve Atatürk'ün dostluğu Cumhuriyet kurulduktan sonra bitmiştir. Karabekir Atatürk'ten öcünü almak için hatıralarında Atatürk aleyhine onlarca yalan uydurmuştur malesef... Ve bu yalanlar Atatürk düşmanlarının ağzında sakız olup duruyor... Neyse sözü uzatmaya gerek yok hemen bu yalana cevap verelim:

Şimdi Karabekir'in "Günlükler"ine bakalım: "19 Ağustos 1923 Pazar. Gazi Paşa, Latife Hanım ve İsmet Paşa akşam yemeğe geldiler. Ati programı hakkında saatlerce görüştük. İsmet, hocalan toptan kaldıralım diyor. Hocaları kaldırmadıkça bir iş yapamayız. Bugünkü kudretimizle bu inkilabı yapamazsak başka hiçbir zaman yapamayız..." (5) (6)

Görüldüğü gibi Karabekir günlüklerinde "Hocaları toptan kaldıralım!" ifadesini İsmet Paşa'nın söylediğini yazmıştır. Ancak gelin görün ki yıllar sonra yazdığı "Nutuk'a Cevaplar"da bu sözleri Atatürk'ün söylediğini yazacaktır. (7)

Yani Kazım Karabekir, İsmet İnönü'ye ait olan sözü, Atatürk söylemiş gibi hatıralarına geçirerek insanları kandırmış. Anlıyacağınız üzere "Hocaları Toptan Kaldırmadıkça Hiçbir İş Yapamayız" sözü İsmet İnönü'ye aittir. Atatürk'e ait değildir! (8) Şimdi not defterinde o gün yazılan anılar mı doğrudur, yoksa 10 yıl sonra Atatürk ve arkadaşlarına öfkeyle yazdığı yalan yanlış anılar mı? Karabekir'in hatıralarının yalan ve çelişkili olduğuna dair pek çok kanıt var. (9) (10) (11) Atatürk ve Din konusu ile ilgili bilgilenmek istiyorsanız, oradan buradan gördükleriniz ile bilgilenmeyin. Size Sinan Meydan'ın "Atatürk İle Allah Arasında" kitabını öneririm. Bu arada unutmadan Atatürk Karabekir'in hatıraları için "alçakça uydurulmuş!" demiştir. (12) (13)

Kaynaklar:

(1) Sinan Meydan, Panzehir, s. 93-112.

(2) Sinan Meydan, Atatürk'ü Anlamak İçin Nutuk'un Deşifresi, 4. bas., İstanbul, 2014, s. 515.

(3) https://ataturkarsivi.blogspot.com/2019/05/ataturk-kurandan-araboglunun-yaveleri.html?m=1

(4) https://ataturkarsivi.blogspot.com/2019/05/ataturk-dini-ve-namusu-olanlar.html?m=1

(5) Karabekir, Günlükler, C. II, s. 871.

(6) Sinan Meydan, Panzehir, s. 107.

(7) Karabekir, Nutuk'a Cevaplar, C. 12, s. 3833.

(8) Karabekir, Günlükler, C. II, s. 871.

(9) Sinan Meydan, Panzehir, s. 93-112.

(10) Sinan Meydan, Atatürk'ü Anlamak İçin Nutuk'un Deşifresi, 4. bas., İstanbul, 2014, s. 515.

(11) Osman Selim Kocahanoğlu, Atatürk-Karabekir Kavgası, Kurtuluş, Kuruluş ve Sonrası, 2. bas., İstanbul, 2013, s. 444.

(12) Sinan Meydan, Panzehir, s. 111.

(13) Uğur Mumcu, Kazım Karabekir Anlatıyor, 21. bas., İstanbul, 1998, s. 8, 9.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Atatürk Ezanı, Kur’an'ı ve İbadet Etmeyi Yasakladı Yalanı

Bir çok Atatürk düşmanı Atatürk döneminde ibadet etmenin, ezanın okunmasının, Kur’an okunmasının yasak olduğunu söyler. Ama Atatürk dönem...